niedziela, 20 marca 2022

D-kapi su norveški proizvod

 D-kapi su norveški proizvod, koji je izumeo pedijatar Torkel Veling 1978. Vitamin D3 koji se koristi u kapima je napravljen od lanolina uzetog od živih ovaca. To znači da se nijedna životinja ne ubija u tu svrhu. Evropska unija je odobrila upotrebu lanolina u dodacima ishrani od 1999. godine. D-drops je jedini dodatak ishrani u Evropi kome je dodeljena posebna oznaka od strane Norveške agencije za bezbednost hrane koja označava njegov kvalitet.



Proizvod je testiran mnogo puta u kliničkim studijama. Najnovija studija pokazuje da deca dobijaju jake kosti kada uzimaju D-kapi dva puta nedeljno tokom 12 nedelja tokom jesenjih i zimskih meseci.

Formula D-kapi sadrži sledeće: vitamin D3 (kao koncentrat ribljeg ulja) 1000 IU, vitamin A 500 mg RE, vitamin E 5 mg a-TE i kao konzervans: benzil alkohol 1,2% v/v. Ne sadrži gluten i ne sadrži veštačke boje ili dodatak šećera.

Kapi sadrže glicerol i etanol, koje je norveška uprava za bezbednost hrane odobrila bezbednim za upotrebu u dodacima ishrani do maksimalnog nivoa od 2 g/kg (za oba). D-kapi sadrže ulje jetre bakalara bez dodavanja veštačkih boja ili ukusa, poput jagode i vanile. Prirodno su aromatizovane sa primesama limuna.

Vitamin D3 se proizvodi iz ribljeg ulja u ulju jetre bakalara i lako se može pretvoriti u vitamin D kada je ljudsko telo izloženo sunčevoj svetlosti. Istraživači ne razumeju u potpunosti kako se odvija ovaj proces. Laboratorijski testovi pokazuju da mogu postojati genetske varijacije gde određeni ljudi imaju poteškoća da pretvore vitamin D u upotrebljiv oblik. U ovim slučajevima bilo je neophodno preporučiti veću dozu vitamina D.

https://prodavnice-cvi.pharmavita.eu/d-drops.php


Omega 3 Koncentrišite brojne zdravstvene prednosti

 CaliVita Omega 3 koncentrat je dodatak ishrani koji sadrži mešavinu omega-3 masnih kiselina. Ove masne kiseline su važne za održavanje zdra...