niedziela, 19 czerwca 2022

Ako ste kao većina ljudi, verovatno ne znate mnogo o CoQ10.

 Međutim, ovaj moćni nutrijent je zapravo neophodan za dobro zdravlje. Evo šta treba da znate o CoQ10 i zašto je toliko važan. CoQ10 je skraćenica za koenzim Q10. 

Ova supstanca se prirodno nalazi u telu i koristi se za proizvodnju energije u ćelijama. Takođe je važan antioksidans, što znači da pomaže u zaštiti ćelija od oštećenja. Nivo CoQ10 ima tendenciju da opada sa godinama, zbog čega ga starije osobe često uzimaju kao dodatak. Takođe ga ponekad uzimaju ljudi koji imaju srčana oboljenja ili druge zdravstvene probleme koji mogu imati koristi od povećanog nivoa CoQ10.

Calivita International je kompanija koja proizvodi i prodaje dodatke ishrani. Jedan od njihovih glavnih proizvoda su antioksidansi. Antioksidansi su supstance koje mogu sprečiti ili odložiti oštećenje ćelija uzrokovano slobodnim radikalima. Slobodni radikali su molekuli koji imaju neupareni elektron u svojoj krajnjoj orbitali. Oni su nestabilni i reaguju sa drugim molekulima kako bi se stabilizovali. Ovo može izazvati oštećenje ćelija, što može dovesti do hroničnih bolesti kao što je rak.



Calivita-ini antioksidansi su napravljeni od prirodnih sastojaka kao što su voće i povrće. Oni su dizajnirani da uklone slobodne radikale i spreče ih da izazovu oštećenje ćelija. Calivita-ini antioksidansi su dostupni u obliku kapsula, tableta i praha. Mogu se uzimati oralno ili nanositi lokalno na kožu. Postoje mnoge prednosti uzimanja antioksidanata. Oni mogu pomoći u zaštiti ćelija od oštećenja, smanjenju upale i jačanju imunološkog sistema. Takođe se smatra da antioksidansi imaju svojstva protiv starenja. Oni mogu pomoći u poboljšanju tena kože i smanjenju pojave bora.


Aktivne supstance u proizvodima Calivita International imaju širok spektar delovanja na ljudski organizam, ali su prvenstveno poznate po snažnim antioksidativnim svojstvima. Najvažniji antioksidansi su vitamini C i E, beta-karoten, selen i polifenoli. Ove supstance neutrališu slobodne radikale, koji su štetni nusproizvodi ćelijskog metabolizma. Slobodni radikali su visoko reaktivni molekuli koji mogu oštetiti ćelije, što dovodi do upale i niza drugih zdravstvenih problema. Antioksidansi uklanjaju slobodne radikale, sprečavajući ih da izazovu oštećenje ćelija. Ovo pomaže u zaštiti tela od raznih bolesti.


Super CoQ10 Plus je poboljšana verzija običnog CoQ10. Biodostupniji je i pruža bolju apsorpciju od običnog CoQ10. Pored toga, Super CoQ10 Plus (https://prodavnice-cvi.pharmavita.eu/super-coq10-plus.php) sadrži dodatne sastojke koji pružaju još više zdravstvenih koristi. To uključuje vitamin E, selen i magnezijum. Zajedno, ovi sastojci čine Super CoQ10 Plus moćnim antioksidansom koji može pomoći u zaštiti vaših ćelija od oštećenja. Pored toga, Super CoQ10 Plus može pomoći u poboljšanju zdravlja srca, kognitivnih funkcija i nivoa energije. Ako tražite potpuno prirodan način da poboljšate svoje zdravlje, Super CoQ10 Plus je odlična opcija. Bezbedan je, efikasan i lak za uzimanje.

Omega 3 Koncentrišite brojne zdravstvene prednosti

 CaliVita Omega 3 koncentrat je dodatak ishrani koji sadrži mešavinu omega-3 masnih kiselina. Ove masne kiseline su važne za održavanje zdra...